Дјечија љетна креативна радионица

Дјечија љетна креативна радионица

02 July 2020

Дјечија љетна креативна радионица за дјецу узраста од шест до петнаест година, која се ове године организује под покровитељством Амбасаде Ирске у БиХ, почела је данас у библиотеци „Иво Андрић“.

Радионица ће се одржавати сваког уторка и четвртка од 11.00 до 12.00 часова и трајаће до 13. августа. Циљ радионице јесте на креативан начин привући дјецу у библиотеку, показати им које све могућности нуди ова установа и како на забаван начин могу попунити дио слободног времена овог љета.

Директор библиотеке Бојан Пецикоза истакао је да је библиотека од овогодишњих донатора из Ирске добила нова дидактичка помагала, али и техничку опрему у виду лаптопа, пројектора и видео-платна. „То ће нам сигурно олакшати рад, а дјеци радионицу учинити још занимљивијом“, рекао је Пецикоза новинарима.

Драгана Антић, предсједник Удружења дјеце са потешкоћама у развоју „Мој пријатељ“, које је ове године укључено у рад радионице, рекла је да су одушевљени позивом за учешће. „За нашу дјецу то много значи, зато што је то један вид инклузије и социјализације“, истакла је Антићева.

Креативна радионица одржава се у складу са свим препорукама мјера заштите од ширења вируса корона.