Промоција књиге Александра Токовића "Сећања и љубави".

Промоција књиге Александра Токовића "Сећања и љубави".

14 July 2021

У организацији библиотеке "Иво Андрић" у Вишеграду је вечерас одржана промоција књиге Александра Токовића "Сећања и љубави".

Књига "Успомене и љубав" укључује цртице из живота, поезију и фотографије, приче које осликавају људе у једном тренутку, на једном специфичном простору, у витешкој мисији љубавне поезије, музике и вина.

Александар Токовић рођен је у Суботици, гдје је завршио Економски факултет. Као директор студентског центра у Суботици, директор Републичког центра за таленте у Београду и директор Завода за заштиту споменика културе, његов живот је повезан са младим талентима и музиком. У пјесмама испреплетеним разним мотивима посебно истичемо његов осјећај за медитеранске мелодије и љубав према вину које се провлаче кроз читав његов опус. Токовић је током своје богате каријере наступао са многим познатим естрадним звездама.

"Моје порјекло је из Вишеграда, из села Грања и веома сам узбуђен и почаствован што вечерас могу да овде представим оно што сам, као кантаутор, стварао током каријере." - изјавио је Токовић.

О књизи „Сећања и љубави“ говорила је и Јасмина Марић, коментаришући мотиве појединих текстова.