Успостављена сарадња са Електротехничким факултетом

Успостављена сарадња са Електротехничким факултетом

02 November 2021

Библиотеку "Иво Андрић" данас је посјетио декан Електротехничког факултета Божидар Поповић и у име ове високошколске установе донирао рачунарску опрему и веб страницу за библиотеку.

"Трудимо се да у складу са својим могућностима и у опсегу нашег стручног дјеловања подстакнемо рад и других културних и образовних установа. Ово је почетак сарадње са библиотеком "Иво Андрић" која ће у следећем периоду, надам се, бити продубљена и подигнута на виши ниво", нагласио је Поповић.

Директор библиотеке Бојан Пецикоза истакао је да ће донирани рачунари у значајној мјери помоћи у раду са корисницима, док ће успостављање веб сајта допринијети медијској слици библиотеке.

"Трудићемо се, такође, да сарадња тече у обостраном правцу. Путем образовних и медијских промоција ученицима средње школе указиваћемо на све предности студирања на Електротехничком факултету, што је у суштини стратешки веома битно за развој источног дјела Републике Српске који у доброј мјери зависи од енергетике", додао је Пецикоза.

Креатор веб странице bibliotekavisegrad.com, асистент на Електротехничком факултету, Никола Кукрић истакао је да је у модерном амбијенту пословања ово неопходан вид презентације једне јавне установе и комуникације са корисницима. Страница ће имати могућности претраге књижног фонда у реалном времену, ажурирање свих новости везаних за рад библиотеке, као и све остале сервисне информације.