Речи из безгласја Милоша Бркића

Речи из безгласја Милоша Бркића

11 May 2016

Библиотека „Иво Андрић“ вечерас је у просторијама мале сале Дома културе вишеградској публици представила збирку поезије „Речи из безгласја“ Милоша Бркића.

Књижевни критичар Раде Вучићевић рекао је синоћ на промоцији да су „Речи из безгласја“ немушти језик пјесничке слике, коју Милошеве метафоре граде, а кључ је што пјесник отвара неке, нама нове, а непознате свјетове људске чулности, о којима радије ћутимо јер су нам недохватни, неразумљиви и тајновити.

Директор библиотеке Бојан Пецикоза нагласио је да је Милош Бркић из Пожеге један од перспективнијих српских пјесника који у својим пјесмама акумулира лирске слике, које су у метатексту прожете зебњама и недоумицама свакодневнице.

 „Збирка песама „Речи из безгласја“ су моја најновија књига. Ово је рефлексивна поезија у којој доминирају филозофско-љубавне пјесме. Добијао сам награде за своје збирке песама и то ме увек подстиче да изнова стварам још боље и више. Моја поезија је лечење самога себе и своје душе, а посебно ми је задовољство што је представио књигу у Вишеграду јер је ово лијеп град који буди посебне чари, које се могу доживјети тек када се прочита Андрићев роман“, изјавио је Милош Бркић.

У програму су запажен наступ имали и чланови литерарне секције Библиотеке.