Сарадња са Музичком академијом УИС

Сарадња са Музичком академијом УИС

15 November 2021

Поводом 60 година од додјеле Нобелове награде славном српском писцу Иви Андрићу, у организацији библиотеке „Иво Андрић“ данас је у просторијама Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву постављена изложба слика и цртежа "Андрићева лица" академског сликара Весне Нешковић.

Паралелно са  изложбом Музичка академија је приредила пригодан музички програм:
- Јосип Хаце: Серенада: у извођењу Мајe Станишић, сопран и уз клавирску пратњу Милице Ивановић и
- П.Ј. Фереира - Инфинито Грего: у извођењу дуa хармонике "Accoladies" који чине проф. мр Данијела Газдић и Азра Халитовић.

„Ово је само круна дугогодишње сарадње са Музичком академијом Универзитета у Источном Сарајеву. Изложба Андрићева лица је заиста презентована на предиван начин, а посебну захвалност дугујемо декану Маји Жужи и нашој колегиници Сњежани Галинац“, истакла је у име организатора, библиотекар Миљана Пецикоза.

“Андрић ми је инспирација од самог почетка стваралачког рада, јер је ријеч о носиоцу специфичне културе, и то не само код Срба, већ и шире. Он је инспирација многих умјетника, па и сликара, међу којима сам и ја", рекла је аутор изложбе Весна Нешковић.

Следећа презентација изложбе слика и цртежа "Андрићева лица" планирана је за 26. новембар у Рудом, у склопу манифестације „Видаковићеви дани“.