Награђени најактивнији читаоци за 2018. годину

Награђени најактивнији читаоци за 2018. годину

28 January 2019

Библиотека "Иво Андрић" вечерас је, у складу са дугогодишњом традицијом, организовала књижевно светосавско вече у оквиру ког су најактивнијим читаоцима за 2018. годину уручене пригодне награде – књиге и бесплатна чланарина за текућу годину.

Директор Библиотеке Бојан Пецикоза рекао је да је у категорији пензионера награђена Спаса Куљић, у категорији одраслих Гордана Комленовић, у категорији средњошколаца Ђорђе Јовановић и у категорији основне школе Марија Кнежевић.

"Трудимо се да библиотечку дјелатност активно промовишемо како путем сарадње са образовним установама, тако и путем медија. Број корисника који активно користе услуге библиотеке у доброј је мјери задовољавајући, поготово ако се узме у обзир демографска ситуација у граду", додао је Пецикоза.

"Цијела 2019. година потпуно је посвећена прослави 800 година аутокефалности Српске православне цркве. Тим поводом, у сарадњи са Библиотеком смо и организовали ово Светосавско вече. Значај Светог Саве, значај свете лозе Немањића и њихова наука коју су нам оставили и предања која су уткали у српско биће и биће православног живља, морамо пренијети на своје потомство и своја покољења, нагласио је Алаександар Топаловић, протојереј-ставрофор вишеградске парохије.

У оквиру програма, завичајни писци окупљени око Друштва љубитеља писане ријечи „Мост“ су публици поред стандардног програма, презентовали и нова остварења својих чланова.