Изложба панела Чудесни Андрић

Изложба панела Чудесни Андрић

23 November 2017

У сарадњи са Народном библиотеком Ужице, библиотека "Иво Андрић" данас је поводом 125 година од рођења српског књижевника Иве Андрића у холу Дома културе Вишеград уприличила изложба панела под називом „Чудесни Андрић“.

Аутор изложбе Илија Смиљанић рекао је да без обзира колико је речено и написано о Андрићу, увијек има и недореченог.

„Андрић сам није желео да открива тајне, на нама је да покушамо да их откријемо. Ова изложба ће осветлити само један трачак његовог живота и рада, а биће од користи ученицима“, рекао је Смиљанић.

„У средишту свих Андрићевих интересовања је човек. Ми смо желели да разбијемо основну хронолошку концепцију и акценат је на његовом животу. Књига је његов живот, а наш акценат је његова мисао којом се бавио и људска осјећања, које је тако добро описао и зато Андрић и јесте инспиративан за све генерације.“, нагласила је Анђа Бјелић библиотекар из Ужица.

"Сарадња са Народном библиотеком Ужице је дугогодишња тековина више генерација вишеградских библиотекара. Изузетно сам задовољан што ту сарадњу настављамо и што смо је кроз велики број реализованих и планираних пројеката подигли на један виши ниво", истакао је Бојан Пецикоза директор библиотеке "Иво Андрић".

Изложбу панела "Чудесни Андрић" грађани могу погледати и у наредних мјесец дана.