Мирис фочанских ружа представљен у Вишеграду

Мирис фочанских ружа представљен у Вишеграду

10 December 2021

Роман Љиљане Рашевић Видојевић "Мирис фочанских ружа" представљен је вечерас у организацији библиотеке "Иво Андрић.

"Радња романа је смјештена у Фочи, мом родном граду, којем сам одала захвалност овим романом. Роман говори о судбини једне породице и неколико њених нараштаја у периоду од око 100 година, гдје сам покушала да испреплећем различита времена, догађаје и људе. То је у основи прича о  нашим прецима, њиховом страдањима у Великом, као и о односу њихових потомака према свему томе", истакла је Видојевићева.

"Прича о породици која је преживјела Први свјетски рат, одлазе у логор, све су то драме које су се у овој књизи преломиле. Доста топонима везаних за Фочу, за историјске догађаје који се дешавају у Фочи, у књизи је на изврстан начин обрађено. Имамо и лик Херцега Стјепана", нагласио је књижевник Радисав Машић.

"Јако сензибилан роман "Мирис фочанских ружа" и прије самог званичног представљања већ је заокупио пажњу вишеградских читалаца. Ријеч је о великој причи о малим људима који у вјечитој потрази за смислом чине да живот испуни сјеме доброте", рекла је у уводу промоције библиотекар Миљана Пецикоза.

Љиљана Рашевић Видојевић рођена је 1968. године у Фочи, гдје је завршила основну и средњу школу. Студирала је на Шумарском факултету у Сарајеву, а дипломирала на Шумарском факултету у Београду. Ради у Горажду, а живи у Фочи.

До сада је објавила романе "На трећој тераси", "Плава вода", "Прекинуте љубави" и "Љубав у малом граду". Издавач је "Свет књиге" из Београда.