Представљена збирка поезије „Врата од сунца“ Драгана Папоњка

Представљена збирка поезије „Врата од сунца“ Драгана Папоњка

14 March 2022

У органицацији библиотеке „Иво Андрић“ вечерас је у поводу обиљежавања 47 година од смрти нобеловца Ива Андрића, вишеградској публици представљена збирка поезије „Врата од сунца“ Драгана Папоњка из Рудог.

У име издавача књиге, руђанске библиотеке „Манојло Илић“, директор ове установе Ивана Спасојевић истакла је да  је поносна на сарадњу са завичајним писцем Папоњком иза ког су деценије преданог рада у култури, науци, образовању и новинарству.

Аутор збирке поезије „Врата од сунца“ Драган Папоњак је нагласио да је основна тематска подлога овог поетског опуса историјско наслеђе руђанског и вишеградског краја рефлектовано кроз бројне топониме, трагове бројних цивилизација које су походиле ове просторе. Примарни трагови тих култура су остаци утврђених градова, куле, мостови и некреполе стећака.

На крају вечерашњег програма директор Библиотеке Бојан Пецикоза прогласио је најактивније читаоце за 2021. годину. Најактивнији основац међу читаоцима је Василије Симеуновић, средњошколац Милица Лозо, из категорије одраслих Његош Гавриловић, док су два пензионера једнако активни читаоци, а то су Мирјана Станчић и Гојко Мацановић.