Представљена нова књижевно - критичка студија др Рада Вучићевића

Представљена нова књижевно - критичка студија др Рада Вучићевића

22 September 2022

У организацији Библиотеке вечерас је представљена је књижевно - критичка студија "Милад Обреновић и његово књижевно стваралаштво", аутора др Рада Вучићевића.

Вучићевић је у уводном представљању ове студије истакао да је Обреновић један од најнаграђенијих пјесника на нашим просторима и да је дао велики допринос савременој српској књижевности.

Књижевник Милад Обреновић изразио је задовољство чињеницом да је велики књижевник и књижевни критичар Вучићевић написао бриљантну студију о његовом раду. Вучићевић ме најбоље познаје, и као човјека и као ствараоца, јер је у континуитету написао рецензије за више од 20 мојих књига – рекао је Обреновић.

Током промоције, дугогодишњем библиотекару Библиотеке Стојки Мијатовић уручена је награда „Хатишериф књаза Милоша“ за национални допринос у библиотекарским наукама, организацији културних манифестација и деценијском промовисању српске писане ријечи.

Дуго година сам радила у библиотекарству и заслужна сам за развој библиотечке информационе дјелатности у Републици Српској. Својим радом и прегалаштвом омогућила сам многим библиотекама и библиотекарима да се усавршавају у својој струци организујући многе семинаре на којима су учествовали еминентни стручњаци – рекла је Мијатовићева.

На промоцији књиге говорили су и пјесникиња из Пожеге Рада Новаковић и пуковник у пензији Стеван Ђуровић.