Промоција романа "Изгубљеник"

Промоција романа "Изгубљеник"

24 November 2022

У организацији библиотеке "Иво Андрић" у малој сали Културног центра  у Вишеграду вечерас је одржана промоција петог по реду романа завичајног писца Драгана Глоговца под називом „Изгубљеник“.

Представљајући ово дјело вишеградској публици Глоговац је истакао да је радња књиге смјештена у сјеверни дио Херцеговине, односно у долину Неретве, и прати дешавања од почетка до краја ратних сукоба, те да су сви догађаји у књизи истинити док су ликови плод фикције.

„Велики је изазов био како започети писање ове књиге, тако да сам одлучио примјенити ретроспективни приступ. Радња романа тече од потписивања Дејтонског споразума који је био преломни тренутак, а затим се враћам на све остале догађаје који су обликовали судбину мог завичаја почетком деведесетих“, нагласио је Глоговац.

Библиотекар Миљана Пецикоза истакла је да је ово фактички документарни роман јер говори о чињеницама које су се десиле у протеклом рату, а прати јунаке различитих карактера који се носе са ратним вихором.

„Различити профили јунака овог романа формирају се у једној несвакидашњој ситуацији, а то је рат који је за њих био неочекиван. Поред свега тога нит приче која нас води кроз сва та страдања и искушења ипак нам доноси ноту оптимизма", закључила је Пецикоза.