Представљене двије књиге аутора Ковиљке Гавриловић

Представљене двије књиге аутора Ковиљке Гавриловић

14 September 2023

У организацији библиотеке "Иво Андрић" вечерас су представљене двије књиге аутора Ковиљке Гавриловић са Пала. Ријеч је о збиркама приповиједака “Сокаком до успомена” и „Дошло ми из душе“.

- Књижевни опус Ковиљке Гавриловић може се дефинисати као меланхолија која прија. То су двије збирке кратких прича гдје свако има своје сокаке до успомена, а кад их прокрчи онда му из душе дође оно и што жели и што не жели, нешто што га и боли и прија - и смијех и радост, казао је у уводу промоције професор Жељко Стојановић.

- Протагонисти мојих прича су стварни, аутентични ликови, неки нажалост нису више живи, други су још увијек међу нама. Кроз моје приче примарно провејава лик жене која је носила терет живота на својим плећима. Кроз многе приче провлаче се нити туге, губитка, тешког живота, мноштва предрасуда и неправди, али је присутна и доза хумора, нагласила је ауторка Ковиљка Гавриловић.

- Књиге прозе Ковиљке Гавриловић наишле на позитивне критике читалачке публике и стручне јавности, а за свој првенац “Сокаком до успомена” добила је другу награду "Пегаз" од ИК "Књижевна омладина Србије", истакла је библиотекар Ивана Мачар.